Föreningen

Med förebilder såsom Erling Walgren, Arnold Schwarzenegger och Franco Columbo startade bland annat Tore Andersson, Jerry Gladh och Gert Björk tillsammans med sina respektive Markaryds Atletklubb 1976. Den ingick då som en underavdelning till brottarklubben Rio.


Det enda som fanns till en början var en Eleiko-skivstång, en hemmabyggd bänk samt ett par hopsvetsade hantlar. Klubben delade då lokalerna vid nuvarande ungdomsgården på Huneskolan tillsammans med Markaryds luftskytteförening och de fick plocka fram och ställa undan sina träningsredskap ur förrådet varje gång de skulle träna.

Efter ett par år slet de sig loss från Rio, skaffade nya lokaler under Huneskolans gymnastiksal och bytte namn till Kraftcentralen. Där växte föreningen under många år, fick ständigt nya medlemmar och köpte många nya maskiner och träningsredskap. Föreningen stannade kvar vid Huneskolan fram till 1997 då klubben flyttade till sina nuvarande lokaler vid Rikspappersskolan, simhallen och nuvarande bowlinghallen.

Kraftcentralen är idag en ideell förening med cirka 500 medlemmar. På Kraftcentralen finns tränings, rehab och motionsredskap för alla åldrar och för allt ifrån medelsvensson och motionärer till styrkelyftare och atleter. Vi har troligtvis bland det största utbudet av träningsutrustning i Sverige med flertalet högkvalitativa svensktillverkade maskiner för alla muskelgrupper och för konditionsträning samt rikligt med hantlar, stänger och vikter.

Med hjälp av ett passerkort kan du komma in i lokalerna dygnet runt, alla dagar på året. Kraftcentralen strävar efter att hålla låga medlemsavgifter men samtidigt hjälper alla medlemmar som vill till med att hålla våra omkostnader ännu lägre, vilket har möjliggjort uppbyggandet av en stor och gedigen maskinpark av hög klass.
Hos oss tränar allt från skolungdomar till pensionärer och oavsett din ambitionsnivå eller målsättning finns här något för dig. Här duger du som du är, men om du känner för att infria eventuella nyårslöften, bli av med ett eller annat kilo eller kanske lägga på dig något och samtidigt träffa trevligt folk, bli då medlem på Kraftcentralen vid Hannabadet och bowlinghallen i Markaryd!